Här kommer de utlovade tonfiskbiffarna som vi åt till gårdagens lyckade avokado- och blodapelsinsallad. Smaken på biffarna blev fantastisk, utseendet blev inte därefter kan man lugnt säga. Därför har jag i receptet reviderat äggmängden mot den jag hade eftersom jag hade lite problem med att få biffarna att hålla ihop. Om du struntar i äggen och stekmomentet har du en eminent tonfiskröra att fylla mackor med, göra sallad på eller toppa en bruschetta med!
Tonfiskbiffar med lime och sesam 6 biffar
2 burkar tonfisk i vatten
1 lime
1 krm sesamolja
0.5 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk crème fraiche (fullfet)
salt
peppar
Häll av vattnet från tonfisken och krama ur den ordentligt. Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda med tonfisken.
Finhacka rödlöken och riv vitlöksklyftan. Blanda i tonfisken tillsammans med sesamoljan. Rör i äggen och crème fraichen, salt och peppar.
Forma till biffar och stek några minuter på varje sida i lite smör och olja. Passar utmärkt till avokadosallad och de flesta sorters färska salsor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar