måndag 11 januari 2010

1 middag to go...

...sedan ryker köket. Man skulle kanske kunna tro att jag lagar mat frenetiskt och ägnar de sista smäktande dagarna med spis och ugn åt att laga avancerade måltider. Men icke! Det mesta av redskapen är nerpackade och hela familjen håller på att ställa in sig på en dryg månad med lägre matkrav. Det är tufft vill jag lova. Nu är även kokplattan inhandlad. Och ska man köra med kokplatta så kan man i alla fall göra det med stil. Därför kommer denna stiliga induktionsplatta från OBH Nordica vara min bästa vän den närmsta 5 veckorna:
Så till den enkla men goda middagen jag svängde ihop igår, det mesta som innehåller pasta och ost brukar bli gott, det blev även det här.
Svamptortellini med ädelostsås och valnötter 2 portioner
1 pkt Svamptortellini
o.5 gul lök
smör
1 burk crème fraiche
0.5 dl mjölk
100 g ädelost eller gorgonzola
salt
peppar
Till servering:
Rostade valnötter
Ruccola
Eventuellt valfri svamp som tex. skogschampinjoner, kantareller eller shiitake
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i rikligt med vatten.
Hacka löken mycket fint och fräs den i smöret. När löken är mjuk så häller du i crème fraichen och mjölken. Låt puttra några minuter och smula sedan ner osten och låt den smälta.
Smaka av såsen med salt (gärna Karl Johan-saltet från Falksalt) och peppar.
Om du vill toppa pastan med svamp så fräser du svampen i torr panna tills all vätska avdunstat, då klickar du i smör och saltar och pepprar och låter svampen fräsa ett tag till.
Blanda pastan med såsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med valnötter, ruccola och svamp om du är på det humöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar