Nudelsoppan kräver sina tillbehör
Min absoluta favorit på hela buffén: Krabbollar friterade med ett skal av tofu. Krabban fick en nästan lite rökt smak. Jag tog om tre gånger.
Jag har ännu inte riktigt förstått mig på Thailändarnas förkärlek till spett med små bollar på. Dem gör bollar av allt: biff, kyckling, fisk, fläsk, räkor, tofu, rubbet! Fiskbollarna med lite fisksås och lime på smakade faktiskt lite gott. Jag ger dem det.
Jag har ännu inte riktigt förstått mig på Thailändarnas förkärlek till spett med små bollar på. Dem gör bollar av allt: biff, kyckling, fisk, fläsk, räkor, tofu, rubbet! Fiskbollarna med lite fisksås och lime på smakade faktiskt lite gott. Jag ger dem det.
Salladsstationen med föredömligt små fat så att det håller sig fräscht. Papaysallad, paprika sallad med kycklingfärs kokt i kokosmjölk, larb gai - finhackat kycklingkött med fisksås, örter och chili...
Currystationen med gul, röd och grön currypasta. Man fick välja mellan kyckling, fisk, anka eller fläskkött och diverse grönsaker och kryddor. Min röda curry var faktiskt kvällens bottennapp, vet inte vad de hade gjort med den för den hade en mystisk bitter smak.
Efterrättsbordet är aldrig någon höjdpunkt på Thailändska buffér. Här fick jag möta ännu en ny mystisk liten kokosbaserad sak. En väldigt entusiastisk kock stod och stekte dem i ett stort järn med små kulformade nersänkningar. Jag gissar att det var sötad kokosmjölk blandad med ägg och lite mjöl toppad med tärnad morot och pumpa. Njae, ingen höjdare, jag höll mig till frukten.
...och framförallt den otippade favoriten lättfriterad skaldjurssallad. Fantastiskt gott!
Currystationen med gul, röd och grön currypasta. Man fick välja mellan kyckling, fisk, anka eller fläskkött och diverse grönsaker och kryddor. Min röda curry var faktiskt kvällens bottennapp, vet inte vad de hade gjort med den för den hade en mystisk bitter smak.
Efterrättsbordet är aldrig någon höjdpunkt på Thailändska buffér. Här fick jag möta ännu en ny mystisk liten kokosbaserad sak. En väldigt entusiastisk kock stod och stekte dem i ett stort järn med små kulformade nersänkningar. Jag gissar att det var sötad kokosmjölk blandad med ägg och lite mjöl toppad med tärnad morot och pumpa. Njae, ingen höjdare, jag höll mig till frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar