lördag 10 april 2010

Ångad spetskål med vietnamesisk dressing


Jaha tänker du och undrar vad det för grågrön hög med lökbitar som jag nu slänger fram som något värt att laga. Jo! Det är spetskålen som fick inviga min nya ångugn. Tanken är att jag i framtiden ska ånga vackra små fiskbitar till mjäll perfektion. Men jag började lite försiktigt med grönsaker och resultatet blev mkt. bra. Perfekt konsistens på nolltid. På med en vietnamesinspirerad dressing, lite rödlök för att det är så gott och lite gurka för kosistensens skull. Perfekt tillbehör till lax med korianderpesto. Är du ångugnslös så ångar du såklart kålen på traditionellt vis.
Ångad spetskål med vietnamesisk dressing
Ett litet spetskålhuvud
1 liten rödlök
En halv gurka
Dressing
2 msk soja
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
1-2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
Blanda dressingen: Finriv ingefäran och vitlöken. Hacka chilin. Blanda samman alla ingredienser.
Hacka rödlöken, kärna ur och tärna gurkan. Grovstrimla kålen och ånga, slå sedan dressingen över medan kålen fortfarande är varm så att dressingen sugs in. Blanda i löken och gurkan. Klart!

1 kommentar:

  1. Det finns nästan inget som slår asiatiska dressingar!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera