torsdag 21 januari 2010

Pytt i en panna

När man bara har en ynka liten kokplatta att skapa matos med så är pytt en utmärkt vardagslösning. Allt görs i samma panna och råvaror och kryddning kan varieras inom ett ganska brett register. För att göra det ännu roligare kan man ju toppa med någon form av kräm eller liknande. Igår fräste vi ihop palsternackor (förkokade), morötter (även dessa förkokade), champinjoner, paprika, lök, vitkål och rostbiff och toppade det hela med en chevrekräm (crème fraich, chevre, honung, svartpeppar och en gnutta salt). Men var för inte sno biff rydbergs senapsgrädde eller göra den på crème fraiche så slipper du vispa grädde (elvispen ligger i botten av en flyttlåda). Indisk pytt med lammfärs är en annan enpanne-rätt jag tror på. Jag har fortfarande några veckor med kokplattan på mig att testa möjligheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar