torsdag 25 februari 2010

Sallad med varmrökt lax, bacon och avokado med ädelostdressing



Det här är faktiskt inte så mycket av en sallad som massa godsaker samlade på samma tallrik med några gröna fräscha blad i botten. Ärligt talat, hur tråkigt är det inte med sallader som bara består av massa vattnig grönsallad med några futtiga bitar proteinkälla på toppen. Nä, rejält ska det va' och det är det är verkligen den här salladen. Varmrökt lax och bacon är gjorda för varandra. Lägg till avokado och en krämig ädelostdressing till det så har du en snabbt fixad, fantastiskt god middag eller lunch. Dessutom är det en riktig proteinbomb vilket passade perfekt ikväll när jag kom hem direkt från träning med en kurrande mage.


Sallad med varmrökt lax, bacon och avokado med ädelostdressing 2 portioner


Lagom mycket storbladig sallad
1 liten rödlök
Några körsbärstomater
4 skivor bacon
1 mogen avokado
250-300g varmrökt lax

Ädelostdressing:
1 msk matyoghurt
1 msk crème fraiche
1 msk grädde
20-30g Kvibille ädelost
0.5 vitlöksklyfta, finriven
salt o peppar

Fördela salladen på två tallrikar och strö över kvartade körsbärstomater och strimlad rödlök.
Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Strimla baconet och strö över salladen.
Tärna avokadon och strö över även den. Värm laxen snabbt i mikron och fördela den sedan mellan tallrikarna. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och mixa till slät kombination. Ringla över dressingen och avsluta med några nypor flingsalt och några varv med svartpepparkvarnen. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar