Palsternackssoppa med pecorino, honung och pecannötter 2 portioner
Den här soppan kan man göra hur mycket roligt som hels med. Varför inte servera den i småportioner ackompanjerade av ett chips gjort på parmaskinka till förrätt? Eller bara toppa med några smörfrästa krutonger.
300g palsternacka
en klick smör
5 dl kalvlbuljong (jag tycker att det är mycket godare än grönsaksbuljong)
1 dl mjölk
0.5 dl grädde
0.5 dl riven pecorinoost
1 liten näve pecannötter
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Skala palsternackan och tärna i småbitar. Fräs dem i några minuter i smöret tills de precis börjar få lite färg salta och peppra. Häll över buljongen och mjölken och låt koka tills palsternackan är mjuk. Det tar ungefär 10 minuter beroende på hur stort du har skurit din palsternacka.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och koka upp soppan. Grovhacka nötterna och rör i dem tillsammans med osten och honungen i soppan. Smaka av för att se om det behövs mer salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar