Liten sallad på päron, ädelost och pecannötter
2 aptitretarglas
1 päron av fast sort, typ Kaiser eller Conference
ca 50g ädelost, Kvibilles Wiskeyädel är riktigt bra
en liten näve blandade blad (spenat, ruccolar osv.)
en liten näve pecannötter, valnötter går bra de med
olivolja
flytande honung
salt peppar
eventuellt balsamicosirap
Tärna päronet ganska smått, smula ädelosten och grovhacka nötterna. Blanda en skvätt god olivolja med lite flytande honung till en dressing. Blanda päron, ost, sallad och nötter med dressingen och en nypa havssalt och svartpeppar.
Fördela i glas (jo, det går bra att äta den ur små skålar eller tom. på tallrikar också men då behöver man inte skära allt så smått) och avsluta eventuellt med att ringla över lite balsamicosirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar