lördag 20 februari 2010

Liten sallad på päron, wiskeyädel och pecannötter

Vi börjar väl från början med rätt nummer ett i gårdagens kavalkad. Det här är verkligen inget avancerat och jag har bloggat om liknande tidigare. Men jag tycker ändå att denna lilla sallad förtjänar ett till inblogg för kombinationen päron, grönmögelost och nötter är verkligen ett lyckat triangeldrama. Den passar dessutom bra som här: i ett litet glas som aptitretare. Tricket är att låta alla ingredienserna vara ganska smått skuret så att man kan få in alla smaker i en sked.

Liten sallad på päron, ädelost och pecannötter
2 aptitretarglas

1 päron av fast sort, typ Kaiser eller Conference
ca 50g ädelost, Kvibilles Wiskeyädel är riktigt bra
en liten näve blandade blad (spenat, ruccolar osv.)
en liten näve pecannötter, valnötter går bra de med
olivolja
flytande honung
salt peppar
eventuellt balsamicosirap

Tärna päronet ganska smått, smula ädelosten och grovhacka nötterna. Blanda en skvätt god olivolja med lite flytande honung till en dressing. Blanda päron, ost, sallad och nötter med dressingen och en nypa havssalt och svartpeppar.

Fördela i glas (jo, det går bra att äta den ur små skålar eller tom. på tallrikar också men då behöver man inte skära allt så smått) och avsluta eventuellt med att ringla över lite balsamicosirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar