Marinerad lammfilé med chorizoströssel, fetaost och fuskratatouille. 3 portioner
400g lammfilé
2 vitlöksklyftor
0.5 röd chili¨
några kvistar färsk timjan
2 msk olivolja
1 aubergine
0.5 squash
2 klyftor vitlök
1 rödlök
1 paprika
10 körsbärstomater
olivolja
1 chorizokorv
50-100g fetaost
Börja med att marinera lammet. Riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i lammet. Knyt till påsen och massera in marinaden i köttet. Låt ligga i kylskåpet i minst 2 timmar.
Skala auberginen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Skär sedan varje skiva i fyra bitar. Lägg ut på hushållspapper och salta rikligt. Låt auberginen ligga och vattnas ur i en halvtimme.
Finhacka vitlöken, skala och skär squashen i halvmånar, skär paprikan i bitar ca 2x2 cm. Klyfta rödlöken.
Torka av auberigen med papper och hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek auberginen i oljan ca 10 minuter. Tillsätt sedan resten av grönsakerna och salta och peppra. Stek i några minuter och sänk sedan värmen och lägg på ett lock. Låt puttra medan du förbereder chorizon.
Skär upp skinnet på korven och ta ut innanmätet. Hacka innanmätet och stek i en torr panna tills korvsmulet är knaperstekt. Ta upp och låt rinnna av på hushållspapper.
Salta och peppra lammfilén rikligt runtom och stek i smör några minuter på varje sida. Den ska fortfarande vara lite röd i mitten.
Lägg upp en slev av grönsaksfräset på tallriken, lägg filén ovanpå och smula över fetaost. Toppa med chorizoströsslet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar