fredag 20 november 2009

Gittos Creamed Corn

Vad är detta för ett ufo med små svarta tentakler tänker du? Jo, det är ännu en rätt som jag har lagat med inspiration från en av våra duktiga matbloggare. Innan jag förvandlade hela vår trattkantarelldrös till soppa så användes några till Gittos creamed corn. Majs stuvad med grädde och vitt vin. Toppad med rökt sidfläsk och smörfrästa trattkantareller. Vi följde Gittos recept ganska precist utom att vi inte hade i någon rosmarin eftersom vi saknade färsk sådan hemma och jag var rädd att den torkade skulle ta över för mycket. Och så hade vi ungefär trippla mängden svamp mot Gittos angivelse, vi hade ju faktiskt 1 kilo att göra av med.

Det här är en rätt som liksom inte kan bli äcklig med sådana ingredienser. Det är dessutom genialiskt att låta löken till stuvningen först ta smak i lite utav fläsk-fettet. Det söta i majsen balanseras av det syrliga vinet och det hela lindas in i len grädde. Till och med mamma som egentligen är en majshatare skrapade tallriken. Som tillbehör - för det känns som att det var majsen som var huvudnumret här - åt vi parmalindad kycklinglårfilé. Kanske lite överdrivet med dubbelt fläsk i en rätt men ärligt talat så tyckte jag inte att det smakade det minsta överdrivet. Kika in hos Gitto och prova det här, ett lite annorlunda recept på comfort food.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar