måndag 12 oktober 2009

Savoykålfräs med rökt sidfläsk och balsamvinäger


Nu när savoykålen är i säsong så gäller det att verkligen utnyttja detta faktum. Därför kommer här ännu ett snabbt tillbehör på det vackra kålhuvudet. Som ni säkert har märkt vid det här laget så är rökt sidfläsk en favorit i vårt kök, vi använder den som krydda i lite av varje. Rökt fläsk är ju så gott! Men faktiskt så blir det här fräset riktigt gott även utan fläsket för den som av någon obegriplig anledning inte äter det! Som synes åt vi fräset till en fetagratinerad laxfilé. Gott, gott.
Savoykålsfräs med rökt sidfläsk och balsamvinäger
0.5 st savoykålshuvud
1 liten rödlök
1 klyfta vitlök
2 msk tärnat, rökt sidfläsk
1 tsk råsocker
1 msk god balsamvinäger (jag råkade ha en balsamvinäger smaksatt med blodapelsin men ta den godaste du har så blir det finemang)
Salt
Peppar
Strimla savoykålen och hacka rödlöken och vitlöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs sidfläsket. Efter några minuter tillsätter du även de båda löksorterna och kålen. Fräs tills kålen börjar mjukna.
Strö över sockret och låt kålen karameliseras under några minuter. Tillsätt sedan balsamvinägern och låt den puttra in. Smaka av med salt och peppra.

Servera till ditt favorittillbeör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar