fredag 2 oktober 2009

Comfortfood på hög nivå: Kantarellpasta med västerbottenost

För någon vecka sen kom mamma och jag hem från skola och jobb. Vi var trötta. Det var halvruggigt väder. Vi var hungriga. Ja ni fattar läget, det här resulterade i denna simpla kreation som liksom bara är en massa godis islängda i en enda kletig, mastig, kaloririk, ruskigt god pasta. Smör. Smält lök. Kantareller. Västerbottenost. Njutning helt enkelt.
Kantarellpasta med Västerbottenost för 2 hungriga kvinnor (eller ok, en kvinna o en tjej)
Pasta för 2
En rejäl näve kantareller
En rejäl klick smör
o.5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1dl riven Västerbottenost

Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar om dem är stora. Finhacka löken och vitlöken.

Stek svampen i en torr stekpanna tills all vätska har ångats ur. Tillsätt smöret och de båda löksorterna. Låt det steka ganska riktigt länge tills löken är smält och svampen är riktigt smörmättad. Salta och peppra rikligt.
Koka pastan och låt den rinna av. Tillsätt kantarellfräset och den rivna västerbottenosten. Låt osten smälta ner.

Njut av de sega trådarna av långlagrade svenskhet, de små, smörfrästa guldklimparna och konstatera att hösten kanske inte är så pjåkig när allt kommer omkring. I alla fall inte om man får äta sånt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar