Måndag och vardag betyder mat som inte tar så fasligt lång tid att laga eller mat som går att förbereda. Idag blev det det sistnämnda; när jag kom hem från skolan i eftermiddags mixade jag ihop en klassisk hoummus på kikärtor, mycket tahini, vitlök, spiskummin och en skvätt olivolja. In med den i kylen och vidare till färsen. Blandade ihop nötfärs med en riven gul lök, två vitlöksklyftor, 1 msk vardera av garam masala, kanel och spiskummin och smulad fetaost. In med den i kylen. Till sist skar jag till diverse rotfrukter och grönsaker, på med olja och honung och in med även den i kylen. Iväg till friskis för lite motion. På givet klockslag puttar pappa in plåten med grönsaker i ugnen, formar biffar och lagom till hemkomst står middagen i princip på bordet. Vardagsmat behöver inte bli tråkig! Skulle man inte ha tid att förbereda så tar detta inte så lång tid att laga på kvällen heller. Och gott blir det vill jag lova.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar