söndag 13 december 2009

Marulk lindad i lufttorkad skinka med vit bönkräm och belugalinser


Vi åt ju varmrätt igår också. En god en dessutom. Ni kanske tror att jag aldrig äter vit fisk utan att ha någon typ av fläsk till? Tja, det stämmer kanske, det blir ju så gott! Bönkrämen var ett nytt experiment som föll väl ut, den passade bra till de svarta små linserna som nästan ser ut som rysk kaviar i kastrullen.
Marulk lindad i lufttorkad skinka med vit bönkräm och belugalinser 4 portioner
fisken
4 kotletter av marulk
4 stora skivor av valfri, lufttorkad skinka
linserna
Belugalinser
rökt sidfläsk
schalottenlök
vitlök
bouquet garni (Ser ut som en liten te-påse med kryddor, kan ersättas av lite timjan och rosmarin)
kalvbuljong
bönkrämen
1 burk kokta vita bönor
kalvbuljong
1 schallotenlök
1 vitlöksklyfta
0.5 dl crème fraiche (fullfet)
mjölk
o.5 dl riven parmesanost
salt
peppar
Salta och peppra fiskkotletterna och stek dem sedan hastigt i lite smör och olja så att de får fin färg på båda sidorna. Linda sedan skinkskivorna runt varje kotlett och låta dem steka färdig i ugnen på 180 grader. Det tar ungefär en kvart, beroende på kotletternas tjocklek.
Fräs tärnat sidfläsk med den hackade gula löken och vitlöken i lite olja. Tillsätt linserna och låt fräsa med i någon minut eller två. Häll på buljong och kryddor och låt koka under lock tills linserna är mjuka men fortfarande har struktur. Innan servering kan det vara bra att höja värmen rejält, ta av locket och låta linserna ånga av lite vätska så att det inte blir så rinniga.
Skölj bönorna och låt dem sedan koka i kalvbuljongen i ca 10 minuter. Häll av buljongen. Fräs hackad schalottenlök och vitlök långsamt i lite smör och olja. När löken är mjuk låter du bönorna fräsa med i några minuter. Mixa sedan bönorna och löken med crème fraiche och spä med mjölk till önskad konsistens. Rör i parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick bönkräm i botten av en djup tallrik. Bre ut den en aning och lägg linserna ovanpå och toppa med en marulkkotlett. Ös lite av den goda skyn som bildas i marulkens ugnsform över anrättningen och servera sedan. Om du vill kan du som jag låta några halverade körsbärstomater gå med fisken i ugnen så har du något rött att dekorera med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar