onsdag 2 december 2009

Fyra nyanser av beige (och lite grönt)

Ja, kvällens middag kan man verkligen inte kalla vacker. Däremot var det precis vad jag behövde en sådan här dag när minusgraderna har lamslagit stan. Mjäll piggvar (som aldrig verkade vilja bli klar i ugnen), pepparrot och gräddig vitkål. Det här kräver knappast något recept. Du ugnsbakar helt enkel piggvaren. Förväller strimlad vitkål och kokar den sen färdig i vispgrädde och lite av kokvattnet från förvällningen. Sedan öser du på med riven pepparrot och några flingor havssalt.

Om det nu skulle vara någon som undrar vad det gröna till höger i bild är som bryter av den gräddvita orgien så kan jag meddela att det är ett litet bok choy-huvud som behövdes rädda. Jag wokade den blixtsnabbt med lite vatten, lite ostronsås, lite socker och mycket vitlök. Superenkelt och supergott. Dock gör den sig nog bättre i annat sällskap än piggvar med pepparrot. Men vad gör man inte för att inga små kålhuvuden ska gå till spillo?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar