Kvällen innan hackar du helt enkelt fyra schallotenlökar och en solovitlök, häller en bottenskyla med olivolja i en ugnstålig gryta (jag använder vår gutjärnsgryta) och tippar i löken. Lägger en bit fläskkarré på ca 1 kg, den får gärna vara med ben, ovanpå löken och häller över 2 dl vitt vin och en burk krossade tomater. Muttis blir som vanligt bäst. I med ett par kvistar timjan, lägg på locket på grytan och ställ in i kylskåpet. På morgonen sätter du ugnen på 85 grader, saltar och pepprar i grytan, tippar i 2 msk skinkspad från julskinkekoket (kan uteslutas) och ställer sedan in den i ugnen. Åk hem hemifrån och kom sedan hem när arbetsdagen är slut. Ta ut grytan ur ugnen och ta upp köttstycket. Reducera tomatsåsen på spisen med en msk socker och 2 msk tomatpuré. Köttet river du i bitar. Koka pasta, papardelle rekommenderar Annika och den tycker även jag blir bra. Värm upp köttet i tomatsåsen och server sedan till pastan toppad med m a s s o r av parmesanost.
Laga det här, det är så ofattbart gott.
Visst är det makalöst gott; nästan löjligt!
SvaraRaderaSå sant som det är sagt. Genial idé!
SvaraRadera