Spagetti med kalvfrikadeller i mustig tomatsås 4 personer
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
0.5-1 dl vitt vin, beroende på hur mkt vinsmak du vill ha
1 burk krossade tomater, helst Mutti
1 dl vatten
0.5 msk kalvfond
1 tsk råsocker
1 msk god balsamvinäger
salt o peppar
400g kalvfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 näve blandade färska örter, jag använde basilika, timjan och rosmarin
rivet skal från en halv citron
0.5 dl riven parmesanost
salt o peppar
4 portioner spagetti
Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt vinet och låt alkoholen snabbt puttra bort. Tippa i tomatburken, vatten och fond. Smaksätt med balsamvinäger och socker. Lått puttra på låg värme i ca 45 minuter, spä med mer vatten om det börjar se torrt ut.
Pressa i vitlöken i färsen och hacka örterna. Blanda samman alla ingredienser till frikadellerna och rulla små bollar som du tippar i i tomatsåsen. Låt dem bli genomkokta i såsen, det tar ungefär en kvart. Servera med spagetti och rikligt med riven parmesan.
snälla nån mutto e inte ens bra... ica skit.
SvaraRaderaJust Mutto kan jag inte uttala mig om, har aldrig provat. Säkert icaskit.
SvaraRaderaKan rapportera att de där Mutto är typiskt Willysskit. Ica regerar! / N
SvaraRaderaFantastiskt fin bild :) Och det ser gott ut.
SvaraRaderaVad Mutto är vet jag inte, men kan tala om att Mutti importeras av Matric och är ett grymt märke. Riktigt bra kvalité på samtliga produkter, och speciellt tomater på burk - oavsett krossade, hela eller passerade. Testa att hälla ut en burk krossade tomater från Mutti bredvid en burk av nåt annat märke så kan du själv SE skillnaden på kvalitén.
SvaraRadera