torsdag 4 mars 2010

Time For Lime

Det är det fyndiga namnet på en riktigt intressant restaruang här på Koh Lanta. Varje kväll serveras en 6-rätters meny med både traditionella thailändska smaker och mer cross over - rätter. Det smakar oftast väldigt bra och det är ju något speciellt med det där att få flera små rätter istället för bara en stor. Igår serverades vi föjande:

Traditionell Tom Kha Gai med kyckling, kokosmjölkgryta med bla. citrongräs och galangal

Friterade baracudakakor med sötsyrlig gurksallad och en chilispetsad majonäsdip


Klassikern kyckling wokad med torkad chili och cashewnötter. Basen till woksåsen brukar oftast utgöras av oystersås och någon typ av chilisås.


Kvällens kanske godaste var de här vitlöksmarinerade scampiräkorna inlindade i vilda pepparblad, grillade och serverade med sweet chili


Här blev det västerländskt: skaldjurspasta med vitt vin och parmesan. Jag tyckte dock att den var lite smaklös


Sista rätten kom inte med på bild men det var en riktigt god pumpasoppa kryddad med chili och keffirlimeblad.

1 kommentar:

  1. Vilken middag!!!
    Ha det så bra i värmen. Här hemma har det i alla fall bjudits på fint och soligt väder över helgen, men kung Bore håller sitt grepp om Sverige än.
    Vinterhälsar fröken Dill

    SvaraRadera