tisdag 23 mars 2010

Snabb mat inte snabbmat

Scenario: du är påväg hem och klockan är redan middagsdags eller kanske till och med passerad middagstid. Blodsockernivån är i botten och du vill bara ha mat nu, inget tjafs med stekpannor eller väntan på att ugnar ska bli varma. Den endla lösningen är inte McDonalds eller eller findus färdigrätter (även om det inte behöver vara något fel med det jag tycker bara personligen att det finns roligare allternativ). För snabb mat behöver inte innebära snabbmat, skillnaden är väsentlig. Igår uppstod denna situation här hemma men med lite snabb shoping innan hemfärd så var middagen fixad en kvart efter det att jag gått in genom ytterdörren. Gott som tusan var det också.

Wrap med varmrökt lax, avokado och fetaost
Inga mängder anges eftersom du helt kan anpassa receptet efter hur många som ska äta och efter din egen smak, ös på av det du gillar bäst!

Wraptortillas (på bilden är fullkornstortillas använda)
Romansallad
Tomat
Rödlök
Avokado
Ruccola
Varmrökt lax
Avokado

Dressing
Naturell yoghurt
vitlök
honung
salt peppar

Börja med dressingen: Riv vitlöken ner i yoghurten och smaka av med honung, salt och peppar.

Lägg några romansalladsblad mitt på tortillan, på med några tomatskivor och strimlad rödlök. Fortsätt med skivad avokado och en näve ruccolasallad. Ringla över dressingen. Dela laxen i mindre bitar och mikra dem i några sekunder så att de blir ljumna. Fördela laxen i wrapen och smula över rejäla bitar fetaost. Salta, peppra och vik ihop till en rulle.
Klart!


2 kommentarer:

  1. Snabba wraps är toppen! Brukar oftast fylla med grillkyckling, men varmrökt lax är också en god idé.
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera