Rotfrukter plus potatis tärnades, förvälldes och stektes i smör. Gula lökar hackades och fick sedan steka lååångsamt tills den nästan smälte. Köttet tärnades i munnsbitar och stektes tills de fortfarande var rosa. Alltsammans toppades med en äggula och lite riven pepparrot. Senapsgrädden (som jag inte är så förtjust i) byttes mot fullfet crème fraiche som smaksattes med en rejäl sked dijonsenap och en nypa salt och peppar. Nu börjar jag komma upp på banan igen känner jag. Lägg även märke till att jag kunde fota i dagsljus när vi åt middag. Det finns hopp!
måndag 29 mars 2010
Invigning och lyx
Rotfrukter plus potatis tärnades, förvälldes och stektes i smör. Gula lökar hackades och fick sedan steka lååångsamt tills den nästan smälte. Köttet tärnades i munnsbitar och stektes tills de fortfarande var rosa. Alltsammans toppades med en äggula och lite riven pepparrot. Senapsgrädden (som jag inte är så förtjust i) byttes mot fullfet crème fraiche som smaksattes med en rejäl sked dijonsenap och en nypa salt och peppar. Nu börjar jag komma upp på banan igen känner jag. Lägg även märke till att jag kunde fota i dagsljus när vi åt middag. Det finns hopp!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Stort grattis till nya köket! Som du ver är Biff Rydberg en av mina absoluta älsklingar.
SvaraRaderaHälsar fröekn Dill
Härligt! Ser fram emot bilder! (beh lite inspiration om inte annat till min egen stundande köksrenovering)
SvaraRaderaThat's a very delicious picture you have there...I'm working on a piece about Swedish food for the London medical school newspaper and I'm wondering if I could publish you photo in it, alongside a recipe for Biff Rydberg?
SvaraRadera