söndag 6 september 2009

Salsicciapasta med skogschampinjoner och vitt vin

I veckan inhandlade jag två rejäla salsicciakorvar på Latinska Livsmedel i Hötorgshallen för ett riktigt bra pris. De visade sig vara riktigt bra. Här var det inte fråga om några smaklösa tråkiga korvar fullpropade med potatisflingor och brosk. Här var det riktigt fint fläsk med bra sälta och en rejäl kick av chili.

Vi brukar göra en god salsicciapasta här hemma som bla. innehåller torkad svamp. Eftersom vi fick en ask med små, knubbiga skogschampinjoner som vi fick med lådan från Årstiderna i veckan så fick det bli en variant på den pastan med den färska svampen och en slurk vitt vin. Dock så gör inte bilden pastan rättvisa eftersom färgerna inte blir de roligaste med de bruna champinjonerna, men jag kan intyga att det blir rikitigt, jäkla gott!



Salsicciapasta med skogschampinjoner och vitt vin (för 3 hungriga personer)

300g salsicciakorv

1 scharlottenlök, finhackad

1 klyfta vitlök, finhackad

Några nävar skogschampinjoner (jag kan inte tänka mig att det skulle bli mycket sämre med vanliga champinjoner eller varför inte Karl Johan?)

1 dl vitt vin

pasta

Dela champinjonerna i kvartar. Lägg svampen i en het panna och låt de fräsa bort lite vätska innan häller i lite god olivolja och låter de båda löksorterna fräsa med tills de är mjuka.

Snitta korvarna och dra av skinnet. Hacka korvköttet och tillsätt det i pannan.

Låta allt fräsa tills korven har fått fin färg och det mesta av vätskan som bildas har ångat bort. Peppra och salta försiktigt (vissa korvar kan vara riktigt salta). Häll på vinet och låt det puttra in.

Servera med nykokt pasta och ett rejält berg parmesan.



1 kommentar:

  1. Ser lika gott ut som vår variant på samma tema, strozzapreti med råsalsiccia och kantareller. Bra korv är verkligen en förutsätning för att det ska smaka!

    SvaraRadera