Låååångkokt vildsvinsgryta med bönor. Fanns på menyn på i princip alla restauranger vi åt på i Toscana. Denna intogs i den bildsköna byn San Gimignano.
En av de otaliga glassarna, här med smakerna yoghurt, pistache och choklad.
Salsiccia con fagiole - Korv och bönor med tomat och salvia. Jag vill kunna laga sådan bönor!
Salsiccia con fagiole - Korv och bönor med tomat och salvia. Jag vill kunna laga sådan bönor!
Papardelle med färssås gjord på vildsvin. Betydligt mindre sås än vad jag är van vid att ha på pastan men den smakade fantastiskt mycket och gott att det inte gjorde så mycket.
En av de godaste antipastirätterna under resan - hela sardeller inlagda i persiljepesto. Både dessa, pastan med vildsvin och vildsvinssalamin åt vi på en enkel restaurang 1 mil utanför orten Casteglione della Pescaia på västkusten. Torre Vecchia heter den. Enkelt och billigt men gott, gott, gott. Det vara bara vi och lokala italienare där och den obligatoriska ljugarbänken för stammisherrarna fanns på plats. Den var befolkad även morgonen efter när vi körde förbi. Helt klart värt ett besök om du är i krokarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar