Dressing är ett missledande namn på detta tillbehör, det liknar ingenting vad vi vanligtvis kallar dressing. I princip är det majsbröd blandat med lök, celleri, ägg, och kycklingbuljong - traditionellt ska det vara vätskan man får över från att ha bakat kalkonen men det verkar som att de flesta bekväma amerikaner idag bara kör på färdigblandad fågelbuljong - och kryddor bakat i ugn. Det blir en saftig gratäng med ungefär samma konsistens som väldigt fast, lite grynigt potatismos. Ja, i princip inte alls som potatismos alltså men jag kan inte hitta något bättre att beskriva det med. Sedan jag kom hit har jag ätit kilovis med majsbröd, södernborna är smått galna i detta söta bröd. Vad jag förstår så bakar de brödet på majsmjöl, vetemjöl, buttermilk - som väl är kärnmjölk men lite långsökt kan liknas vid filmjölk - ägg, olja, bakpulver och varierande mängder socker. Bröden ska gräddas i jutjärnspannor. Det kan vara fantastiskt gott, det kan också vara totalt menlöst eller alldeles för sötsliskigt. Hursomhelst så passar det Georgia att byta ut stuffingen mot denna majsbrödbaserade "dressing"
tisdag 30 november 2010
Thanksgiving del 1: Turkey and Cornbread Dressing
Dressing är ett missledande namn på detta tillbehör, det liknar ingenting vad vi vanligtvis kallar dressing. I princip är det majsbröd blandat med lök, celleri, ägg, och kycklingbuljong - traditionellt ska det vara vätskan man får över från att ha bakat kalkonen men det verkar som att de flesta bekväma amerikaner idag bara kör på färdigblandad fågelbuljong - och kryddor bakat i ugn. Det blir en saftig gratäng med ungefär samma konsistens som väldigt fast, lite grynigt potatismos. Ja, i princip inte alls som potatismos alltså men jag kan inte hitta något bättre att beskriva det med. Sedan jag kom hit har jag ätit kilovis med majsbröd, södernborna är smått galna i detta söta bröd. Vad jag förstår så bakar de brödet på majsmjöl, vetemjöl, buttermilk - som väl är kärnmjölk men lite långsökt kan liknas vid filmjölk - ägg, olja, bakpulver och varierande mängder socker. Bröden ska gräddas i jutjärnspannor. Det kan vara fantastiskt gott, det kan också vara totalt menlöst eller alldeles för sötsliskigt. Hursomhelst så passar det Georgia att byta ut stuffingen mot denna majsbrödbaserade "dressing"
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar