torsdag 9 september 2010

Low Country Boil

Spenderade helgen på stranden i South Carolina i hjärtat av det så kallade Low Country. Fick äntligen äta skaldjur, även om jag som alla svenskar som åker utomlands förfäras över saltbristen i tillagningen av skaldjur, så var det efterlängtat. Jag bjöds även på denna regionala specialitet. Enkel, robust surf n' turf. Inte det mest sofistikerade kanske men gott var det i alla fall efter en dag med strandpromenad och kajakpaddling med delfiner.

Jänkarna tar helt sonika den största grytan de har, fyller den med vatten, slänger i ett gäng hela potatisar, några delade majskolvar och några kilo blandade korvar. Det var mycket korv. Vi hade alla möjliga varianter: spicy, beef, turkey, smoked you name it. Sedan fuskas det naturligtvis lite och några tepåseliknande saker slängs i som ska ge smak av räka och krabba:


De sista minuterna slängs även ett gäng jumbo shrimps i. Resultatet är att korvarna har spridit sin rökiga, fläskiga smak i grytan. Allting antar nästintill samma smak, men what the heck, korv är gott!

1 kommentar:

  1. Intressant ;)! Tänk, vilka anrättningar du kommer att stöta på under din vistelse!

    SvaraRadera